به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیست و دومین نشست طرح تحول محلات کشور که با حضور نمایندگان دستگاههای ذی ربط در محل وزارت کشور برگزار شد، با بیان اینکه حاشیه نشینی یکی از مهم ترین چالش های اجتماعی کشور است؛ تصریح کرد: طبق گزارش ها جمعیت قابل توجهی در مناطق حاشیه نشین و سکونت گاههای غیر رسمی کشور زندگی می کنند که رقم نسبتا بزرگی محسوب می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: با توجه به بزرگی چالش، راهبردهای کوتاه مدت و مقطعی نمی تواند چاره بخش کار در این حوزه باشد.
آقامحمدی در ادامه صحبت های خود با بیان اینکه در طی چهار دهه اخیر اقدامات ارزنده و قابل توجهی در ساماندهی محلات و مناطق حاشیه نشین کشور صورت گرفته است؛ خاطر نشان کرد: باید ضمن استفاده از مدلهای قبلی در کاهش آسیب های اجتماعی بتوانیم از ظرفیت های جدید دستگاههای دولتی و نهادهای مدنی بهینه ترین استفاده را در این عرصه ببریم.
وی اضافه کرد: به تجربه دیده شده که مهم ترین معضل در مساله ساماندهی محلات بخشی نگری سازمانها و دستگاههای مسئول است و هر سازمانی با رویه و رویکرد خودش وارد این حوزه شده که گاها باعث تداخل وظایف همدیگر شده است.
آقامحمدی ادامه داد: برای همین اتخاذ رویکرد تکمیلی و هم افزا میان دستگاههای خدمات رسان در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی در محلات کشور از ضروریات جدی است.
موضوع بانک زمان از دیگر محورهای مورد اشاره آقا محمدی در نشست تحول محلات بود و در این خصوص گفت: زمان بزرگترین ثروت است و باید این موضوع بیش از گذشته در محلات کشور مورد توجه قرار گیرد.
وی در این خصوص گفت: در محلات کشور تقویت مهارت های آموزشی برای توانمند سازی ساکنین امری مهم است و در این زمینه با مدیریت زمان و استفاده بهینه از آن می توان دانش آموزان و جوانان محله را متناسب با ظرفیت ها و مزیت های محله ارتقای مهارتی و شغلی داد.
وی همچنین گفت: در موضوع مدیریت زمان، مساله مهم انتقال تجربیات مطرح است و این کار بایستی با تعبیه سیستمی هوشمند مدیریت و مورد استفاده قرار گیرد.
موضوع تقویت دفاتر تسهیل گیری از دیگر محورهای مورد اشاره در نشست امروز بود و در این خصوص آقا محمدی خاطر نشان کرد: امروز در 21 استان کشور بیش از 100 دفتر تسهیل گیری فعالیت دارد و لازم است این دفاتر به نحو موثرتری در ساماندهی محلات کشور و کاهش آسیب های اجتماعی به کار گرفته شود.
وی در ادامه گفت: موضوع مهمی که باید در فعال سازی ظرفیت دستگاههای ملی در محلات کشور مورد توجه قرار گیرد؛ اقتضائات محلات و نیازهای آنهاست و برنامه ریزی در این خصوص بایستی با مشورت و بهره گیری از نظرات ساکنین محلی باشد.
آقامحمدی گفت: مشارکت اجتماع محور وقتی تحقق عملیاتی می یابد که ساکنین محله در تعریف مساله، تعیین اهداف، سیاستگذاری و نظارت مشارکت فعال داشته باشد.
وی در پایان گفت: وقتی ساکنین محله این حس و باور را پیدا کنند که دخیل در طرح های توسعه محلات هستند؛ به همان نسبت امکان موفقیت برنامه ها بسیار بالاست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه محور تحول محلات در کشور، همراهی و مشارکت ساکنین محله است؛ گفت: مشارکت اجتماع محور وقتی تحقق عملیاتی می یابد که ساکنین محله در تعریف مساله، تعیین اهداف، سیاستگذاری و نظارت مشارکت فعال داشته باشد.
نظر شما